Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Tdf Professional
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Infiintare firma in Bulgaria
400 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
De ce sa-ti deschizi firma in Bulgaria?
Este Bulgaria mai stabila economic?
Care sunt actele de depus pentru a infiinta o firma in Bulgaria?

Bulgaria are unul din cele mai mici impozite din Uniunea Europeana pentru profitul companiilor, fiind de numai 10% iar impozitul pe dividende este de 5 procente. De asemenea, firmele din tara vecina nu sunt obligate sa depuna declaratii fiscale trimestriale, ci doar o declaratie anuala de impozit pe profit pana la data de 31 martie a anului urmator. Tot pana la 31 martie, societatile trebuie sa plateasca si impozitul pe profit anual.

Mult mai important este procentul care mai ramane din profit dupa ce patronii platesc taxele. Banca Mondiala mai arata si ca intreprinzatorii romani trebuie sa dea statului 44,6% din profit, in timp ce in Bulgaria nu ar trebui sa renunte decat la 31,4% din banii castigati.

Inregistrarea firmei se va face la Registrul Comertului in orasul Dobrich, la 40 km de orasul Negru Voda, jud. Constanta. Societatea poate fi cu raspundere limitata cu un singur proprietar (EOOD) si societate cu raspundere limitata cu doi sau mai multi asociati (OOD).
Capitalul social minim in Bulgaria este acum de numai 2 leva (curs valutar 1 euro = 1,95 leva). Aceasta suma este depozitata in contul bancar de capital social anterior deschis si dupa inregistrarea societatii la administratia fiscala si statistica, puteti retrage banii cand doriti.
O societate comerciala poate avea mai multe domenii de activitate, denumirea firmei va fi aleasa de catre dvs.
Sediul social va fi asigurat de catre noi in cazul in care nu detineti sau nu doriti sa inchiriati o proprietate in Bulgaria.
Semnatura administratorului trebuie sa fie autentificata la notar.

La Registrul Comertului vom depune:
- Cerere pentru rezervarea denumirii firmei
- Hotararea adunarii generale a asociatilor
- Act constitutiv
- Declaratie pe propria raspundere a administratorilor
- Specimen de semnatura
- Contract de administrare
- Dovada pentru depunerea capitalului social
- Dovada platii taxelor legale
- Cerere de inregistrare.

In Bulgaria cota TVA este de 20% (pt turism, hoteluri 7%). Inregistrarea in scopuri de TVA este o procedura separata si se desfasoara la Agentia Nationala de Venituri (Administratia Fiscala).

Pentru a inregistra firma ca platitoare de TVA, trebuie: Cerere de inregistrare, declaratie pe propria raspundere ca administratorul (ca nu sunt contraventii fiscale), procura contabilului, contract de contabilitate, trebuie completat si un chestionar despre activitatea viitoare a firmei. Inregistrarea firmei in scopuri de TVA costa separat 150 de euro.

Pretul total pentru infiintarea firmei este de 400 euro, aici sunt incluse toate taxele necesare (mai putin capitalul social).
Din Gura in Gura